Diaconie

 

Joseph Wresinski

Cultuur Stichting

 Cultuur als wapen tegen armoede

Het theaterseizoen gaat weer beginnen en wij hebben er ongelooflijk veel zin in. De afgelopen maanden hebben wij keihard gewerkt aan een theatervoorstelling die Corona proof is. Dat is gelukt. Geïnspireerd door de 1,5 meter samenleving hebben we een verrassende, spiksplinternieuwe zaalindeling ontwikkeld. De theatervoorstelling Zie de mens is daarmee veilig. Voor u en voor ons. Wij zijn dan ook klaar om u te ontvangen. Ook daar zijn wij superblij mee. Want wij hebben u, ons publiek, gemist.

 

De theatervoorstelling Zie de mens is geïnspireerd op autobiografische verhalen van mensen die weten wat het is om te leven in situaties die kwetsbaar maken. Dat zijn wij. Wij nemen u mee op onze zoektocht naar de zin en onzin van  zelfredzaamheid. Wat is dat, zelfredzaamheid? Wie wil dat, dat wij in Nederland allemaal zelfredzaam zijn? Zelfredzaam ‘op eigen kracht’ en ‘met eigen middelen’. Wat voor samenleving levert dat op? Waar iedereen zich veilig voelt en thuis? Tijdens de lockdown was de boodschap dat we het samen moesten doen. En nog steeds. Toch werd er gehamsterd. Zelfredzaam? Bij de voedselbank ontstond een tekort. Gelukkig waren er mensen die direct actie ondernamen. Een mooi voorbeeld van ‘samenredzaamheid’? Een kortstondig doekje voor het bloeden?

Zie de mens is een poëtische theatercollage van scenes en monologen, begeleid door bijzondere muziek. Een theatervoorstelling die vragen stelt over onze Nederlandse ‘samen-leving’. Vragen die we graag met u, ons publiek, willen delen.