Peter Vermaat met ‘Titus, held of heilige?’

Op woensdag 3 mei 2023, aan de vooravond van de dodenherdenking, speelt Peter Vermaat, dichter-verteller, poppenspeler-theatermaker, zijn voorstelling: Titus, held of heilige? Een theatrale en poëtische vertelling over het leven van Titus Brandsma.

In een theatervoorstelling met levensgrote poppen en muziek vertelt Peter Vermaat het levensverhaal van Titus Brandsma. In 1881 geboren op een boerderij in Ugoklooster (bij Bolsward), werd hij in 1942 te Dachau met een injectie om het leven gebracht. Het is het verhaal van een kwetsbaar mens die overeind bleef te midden van het oorlogsgeweld. De geschiedenis van een praktisch ingestelde Karmeliet en mysticus, die oog had voor mensen in crisissituaties. De kroniek van een geleerde die journalisten motiveerde niet te buigen voor de naziterreur. Deze houding leidde tot zijn dood, maar is inspirerend tot op de dag van vandaag.

In een voorstelling van ruim anderhalf uur vertelt Peter Vermaat het levensverhaal van deze religieus bewogen man.

Waar:         RK. Kerk van de HH. Simon en Judas,

                   Kerkplein 3,  Ootmarsum

Wanneer: Woensdag 3 mei 2023 om 20.00 uur.

Prijs:           €10 (graag contant)    

Reservering vóór 30 april 2023, secretariaat@lumenchristi.nl 

0541-353551 (di t/m vr 9.00-12.00u) 

U bent van harte uitgenodigd.

Peter Vermaat met ‘Titus, held of heilige?’