Eremedaille St. Gregorius voor 4 jubilarissen

Eremedaille St. Gregorius voor 4 jubilarissen

Op het jaarfeest voor het koor, het feest van de Heilige Caecilia, zijn in de Elisakerk vier jubilarissen gehuldigd. Door pastoor Woolderink zijn op het einde van de eucharistieviering op zondag 20  november jl. de eremedailles opgespeld.

De Eremedaille St. Gregorius in brons voor Joke Besselink-Denissen
Voor haar meer dan  12 ½ jaar lidmaatschap  van het koor.

De Eremedaille St. Gregorius in zilver voor Paula Leemhuis- ten Broeke
Voor haar 25 jaar lidmaatschap van het koor.

De Eremedaille St. Gregorius in goud voor Gerrit Busschers
Voor zijn 40 jarig lidmaatschap van het kerkkoor.

De speld ‘70’ in goud, voor op de reeds eerder ontvangen St. Gregorius Eremedaille in goud,  voor Tonnie Uit het Broek voor 70 jaar lidmaatschap.

Deze laatste onderscheiding  van 70 jaar,  is heel erg bijzonder. Als jongen van 17 jaar is Tonnie lid geworden van het  kerkkoor van de st. Egbertus. Om bij het herenkoor te mogen zingen was er eerst een ballotagecommissie. In de lessen bij het jongerenkoor leerde hij de muzieknoten en de techniek. Tonnie is begonnen als bariton en zingt nu bij de tenoren. Tonnie stopt als koorlid, zoals hij  schrijft in een terugblik “na vele jaren en veel muzieknoten gezongen en gezien te hebben is mijn tijd gekomen om het koor te verlaten”. Tonnie wordt erelid van het koor. Een tweede onderscheiding zoals pastoor Woolderink het benoemde, voor zijn inzet voor de muzikale verzorging van de liturgische vieringen.

Eremedaille St. Gregorius voor 4 jubilarissen