Versoepelingen in de R.-K. Kerk vanaf vrijdag 25 februari jl.

Versoepelingen in de R.-K. Kerk vanaf vrijdag 25 februari jl.

 Met ingang van vrijdag 25 februari jl zijn  voor de Rooms-Katholieke Kerk in Nederland de verplichting om anderhalve meter afstand te houden en het mondkapjesadvies bij binnenkomst, verlaten en verplaatsingen door de kerk, vervallen. De pandemie is echter nog niet voorbij.

Gehandhaafd blijven daarom regels ter vermijding van handcontact: gelovigen geven elkaar niet de hand bij de vredeswens en collecteren gebeurt nog steeds niet tijdens de viering. Het koffiedrinken na de viering gaan we binnenkort weer opstarten.

Rekening houden met elkaar
Ten slotte benadrukken niet alleen de bisschoppen, maar ook het pastoraal team en het parochiebestuur,  dat het nodig is om zich nog steeds aan de adviezen te houden die de verspreiding van het virus aantoonbaar beperken.
Zoals hygiëneregels volgen (handen wassen, hoesten en niezen in de elleboog), geen handen schudden, goed ventileren, niet komen met verkoudheidsklachten enzovoort.
Houd rekening met elkaar, ook met diegenen die afstand willen houden en/of een mondkapje dragen, bijvoorbeeld in verband met een kwetsbare gezondheid.
Laten we met elkaar ervoor zorgen dat iedereen in de kerk de liturgie veilig mee kan vieren.”

 

Versoepelingen in de R.-K. Kerk vanaf vrijdag 25 februari jl.