Walk of Peace

Datum: 18 September
Tijd: 14:00 (inloop 13:30)
Door: Ambassade van Vrede Almelo

Het thema van de Vredesweek is: “Wat doe jij in Vredesnaam? Werken aan een inclusieve samenleving”. Tijdens de Nationale Vredesweek, dé actieweek voor vrede, laat de Ambassade van Vrede in Almelo zien dat het anders kan: op zaterdag 18 september as organiseert de Ambassade een Walk of Peace. De inloop is vanaf 13.30 uur: start 14.00 uur in de Bleekkerk, Hofstraat 1. Vandaar uit lopen de deelnemers door het centrum naar het Kerkplein en vervolgens naar de Sint-Georgiusbasiliek. In de Grote Kerk houden de burgemeester van Almelo, de heer Arjen Gerritsen en de heer Albert Gietelink, voorzitter van het Humanistisch Verbond Noordoost-Overijssel, een toespraak. Op het Kerkplein vertelt Joop Israël, bestuurslid Levend Verleden Oost Nederland, een verhaal bij een Stolpersteine. Daarna is er rond vier uur in de Basiliek een Vredesviering. We sluiten af in de tuin van de kerk met soep voor iedereen.

Walk of Peace

Een Walk of Peace is geen mars, maar een wandeling. De deelnemers lopen in de binnenstad een route naar het Kerkplein. Met de Walk of Peace beleven we en laten we zien dat vreedzaam samenleven op zoveel plekken gebeurt en heel goed kan. We lopen samen met anderen, met wie we veel meer gemeen hebben dan verschillen. We verbinden ons met vrede en met elkaar!

Walk of Peace