Vloeibare tijden- Leven in een eeuw van onzekerheid.

Zygmund Bauman is een Britse socioloog en filosoof. Dit boek lezen en overdenken:
op woensdagavond 4, 11, 18 oktober
van 19.30 tot 21.30  in de Elisakerk
begeleiding: Eef van Vilsteren.

Zygmund Bauman is een Britse socioloog en filosoof van joodse afkomst. De laatste jaren heeft hij zich toegelegd op het bestuderen en het beschrijven van de moderne vloeibare tijd en de moderne vloeibare samenleving. Van zijn hand verscheen het boek “Vloeibare tijden, leven in een eeuw van onzekerheid”. Het is een boek waar je niet vrolijk van wordt. Hij beschrijft daarin hoe de arbeidsmarkt flexibel is geworden, de macht niet meer in handen is van de politiek, hoe relaties zeer broos en vergankelijk zijn geworden, de angst voor vluchtelingen, hoe het kapitaal niet meer afhankelijk is van arbeid, hoe de individuele mens het alleen moet redden en welke angsten dat oproept.
Ik nodig u uit om samen dit boek te lezen en te overdenken. Het is echt de moeite waard. U bent van harte welkom in de maand oktober op woensdagavond 4, 11, 18 oktober van 19.30 tot 21.30 in de Elisakerk

Vloeibare tijden- Leven in een eeuw van onzekerheid.